Mijn opleiding heb ik aan de RU Utrecht gevolgd. Onderdeel daarvan vormde een studieperiode van anderhalf jaar (van 1989 tot 1991) in Praag. Daar heb ik ook mijn vrouw Martina leren kennen. Thuis zijn we met zijn vijven: in 1999, 2004 en 2007 werden onze drie zonen Jan Maarten, Sebastiaan, en David geboren. Sinds 1997 werk ik als predikant in een setting, waar mensen met een voorheen hervormde en gereformeerde achtergrond met elkaar leren samenwerken: eerst in het Overijsselse dorp Lemele en vanaf 2009 in Veendam.

Ik vind het bijzonder om met al die verschillende mensen die samen ‘gemeente’ vormen in allerlei verschillende situaties iets van hun levens te kunnen delen.Dat heeft te maken met het woord dat voor mij waardevol is geworden om er de diverse werkzaamheden van mijn werkzaamheden mee samen te vatten: door als een ‘gids’ aanwezig te zijn nieuwe wegen in je leven en geloven van alle dag gaan ontdekken.

Ik denk daarbij aan hoe een gids in een museum je bijvoorbeeld naar een schilderij kan laten kijken: meekijkend ontdek je wat er allemaal wel niet te zien is. Een gids heeft ook te maken met het ontdekken van een route door meer of minder begaanbaar terrein, waar jezelf niet altijd zeker van de route bent: waar kom je vandaan, waar sta je nu en hoe zal het verder zal moeten gaan? Wat heb je daarbij nodig en wat kun je daarbij missen?

Ikzelf wordt in dit alles weer ‘gegidst’ door de altijd weer verrassende inhoud van de bijbelverhalen, waar ik van week tot week zelf mee op ontdekkingstocht ben. Denk maar aan Handelingen 17,27: “Het was Gods bedoeling dat de mensen hem zouden zoeken en al tastend zouden kunnen vinden, aangezien hij van niemand van ons ver weg is”….

ds. Jan Kortleve

0598 372297

Volg ons op

    official youtube logo Custom

Joomla templates by JoomlaShine